4 Nisan 2014 Cuma

Üç Kedi Bir Dilek/ Okulöncesi Yaratıcı Okuma

Üç şirin kedinin masalı bu: ÜÇ KEDİ BİR DİLEK.
Üç kafadar çok iyi arkadaştırlar: Piti, Pati ve Pus..

Her şeyin karşılıklı ve koşullu yapıldığı, çocukların bile "Beni öpersen sana istediğin oyuncağı alırım" terbiyesiyle yetiştiği bir coğrafyadan çıkan şartsız sevgi ve arkadaşlığın masalı..
Bazen insan önünü göremez. Her şey kötü gider ya da gelmesi beklenen gelmez de gelen her şey anlamını yitirir. Beklenen tektir çünkü.. Mesela kayan bir yıldız..
Bir yıldızın ne zaman kayacağı belli olmaz ki! Piti damda, her şeyden uzakta yıldızın kaymasını beklerken hayat akıp geçmektedir. Gerçek arkadaşlar onu çok ama çok merak etmektedir. Pati ve Pus, bu amansız bekleyişe bir çare bulmak için kolları sıvarlar..
Dostluğun sıcak sularında iç ısıtan bu masal, çocuğu çocuk yerine koymadan, didaktik söylevlerle ders vermeye çalışmadan anlatıyor gerçek sevgiyi..
Kendi davranışlarının yanında başkalarının sorumluluğunu da üstüne alma, beklentisiz fedakarlık yapma ve gerçek sevgi...
Piti,Pati ve Pus'un masalı okunmaya değer.
Üç Kedi Bir Dilek
Yazan: Sara Şahinkanat
Resimleyen: Ayşe İnal Alican
Yaş grubu: 4+
Yapı Kredi Yayınları, 2012, sert kapak, 32 sayfa.
 
Atölyede yaratıcı okuma çalışmalarında da kullandığımız bu masala, bizim afacanların bulduğu son işte!
Damda yıldız kaymasını bekleyen Piti'yi kurtarmanın yolu; arkadaşlarının onun için yaptığı ipli yıldız.. Özenle kaydırdılar yıldızlarını ve dilediler dileklerini..
Yaratıcılık gibisi yok..
Kitabın getirdiği son da size kalsın:)
 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder