4 Nisan 2014 Cuma

Müjdat Ataman Atölye'de Bizimle

DRAMA NEDİR, NE DEĞİLDİR?

LİDER: MÜJDAT ATAMAN

ANA BAŞLIKLAR: YARATICILIK/OYUN ve OYUNUN SINIFTA KULLANIMI/ DOĞAÇLAMA ve ÖĞRENME KAZANIMLARI İLGİSİ/ ÖĞRETMENİN YARATICI DRAMA ÇALIŞMALARINDAKİ ROLÜ...


Türk eğitim sisteminde değişiklik yaratması öngörülen yaratıcı drama alanı gerçekten de öğretmenlerimizin uygulamalarıyla Türk eğitim sisteminde bir fark yarattı mı yoksa, sistem yaratıcı drama alanını da kendine mi benzetti?

Bir çok eğitim kurumunun reklamında gördüğümüz, araştıran, sorgulayan, eleştiren, özgüvenli, sosyal çocuk hedefine ulaşmak için kullanabilecek en güzel yöntemlerden biri belki de yaratıcı drama uygulamalarıdır. Şu an olabildiğine popüler olan yaratıcı drama uygulamaları için de sorgulayıcı bir bakış açısı getirmemiz gerekiyor. Yaratıcı drama uygulaması adı altında yapılan etkinlikler gerçekten de öğrenciler için düşlenen hedeflere ulaşılmasına yardım mı ediyor yoksa popüler kültür içinde sıradanlaşıyor mu?

Yapılacak konulu atölye çalışmasında “yaratıcı drama” alanın eğitimde kullanımına yönelik farklı uygulamalar sunularak katılımcıların alımladıkları uygulamaları sorgulamaları sağlanacaktır. Yapılan örnek uygulamaların öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alanda gelişimine katkıları tartışılacak ve süreç değerlendirilecektir.

Altı saatlik yaratıcı drama çalışmasında genel olarak yaratıcılık kavramı, oyun ve oyunun sınıfta kullanımı, doğaçlamanın öğrenme kazanımları ile ilişkisinin kurulması, öğretmenin yaratıcı drama çalışmasındaki rolü, derslerde kullanılacak çatışma durumlarının derse katkısı irdelenecektir.

Çalışma tüm eğitimcilere açıktır, çalışmaya katılacak eğitimcilerin yaratıcı drama alanında eğitim almış olmaları gerekmemektedir.

Yer: OYUNBAZ ATÖLYE

Tarih: 12 NİSAN 2014 Cumartesi

10.00-13.00 ve 14.00-17.00 saatleri olmak üzere üçer saatlik 2 oturum

Ücret: 50 TL

KAYIT: oyunbazatolye@gmail.com adresine iletişim bilgilerinizi göndererek önkayıt yaptırabilirsiniz.
Katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder